Цветя за сватба

loading...

Планирате ли да минете по църковната пътека това лято? Цветята, които ще изберете за сватбата си, могат да разкрият за вас неща, които и не подозирате.

Всяко цвете има своето специално значение още от Викторианската епоха.Мъжете, които се срамували да споделят на глас чувствата си, изпращали цветя на своите любими.Теменужките казвали: "Мисля за теб!", жълтите рози символизирали приятелство, калите говорели сами с невероятната си красота, а ирисите предупреждавали: "Скоро ще ти задам сериозен въпрос."

Обикновено въпросът бил: "Ще се омъжиш ли за мен?" и ако отговорът бил "Да!", тогава невястата започвала да мисли, с какви цветя да изрази чувствата и настроянието си в сватбения ден.

Въпреки че изборът на цветя за сватбата зависи от личния вкус и възможности на всеки, модерните булки биха могли също да изпратят тайни послания до своя избранник, посредством цветята, които ще включат в букета си и в сватбената украса.
Розите са най-популярният избор за сватби.Белият цвят говори за невинност, чар, любов и красота.Червеното символизира страст и желание.Тъмнорозовото олицетворява благодарността пред съдбата за това, че двамата млади са се открили.Бръшлянът е вярност, алстромерията - преданост.Лалетата са чудесна възможност да покажете любовта си на вашия съпруг.

За по-неформален сватбен букет можете да ползвате иглики.Така ще кажете на всеки, че се чувствате млади и щестливи.Добавете маргаритки за невинност и романтика, и делфиниум за повече настроение.Помислете добре, преди да изберете жълти нарциси.На езика на цветята те казват: "Не те уважавам!".

Много булки харесват в букетите им да има също и билки-символи.Майораната е щастие, градинския чай олицетворява семейнита добродетел, а мащерката - сила и кураж.Розмаринът е за спомен.Лавандулата - за любов и отдаденост.Ако добавите и стрък пшеница, това означава че се надявате на просперитет.

Teзи цветя и билки бихте могли да използвате за украса на масите в ресторанта, където ще посрещнете гостите си, както и на църквата, където ше се състои сватбената церемония.Много подходящ би бил венецът от бръшлян.Той олицетворява вярността и брака, а кръглата му форма - дълъг живот.

Бръшлян, оформен във формата на сърце бихте могли да сложите и в центъра на всяка маса или пък просто да разпръснете цветове от лалета по покривката.Можете също така да поставите стръкчета цветя прави, закрепени с мъх.
Цветята са подходящи и за малките подаръчета за спомен, които ще дадете на вашите гости.Интересна идея е пакетче със семена от любимите на двама ви цветя или просто вързопче с листа от роза, розмарин или лавандула.Вариантите са безброй!